TOTO-2: Innovatievoucher

Nieuwe populaire subsidieregeling Overijssel geopend!

Gastvrij Overijssel heeft een vernieuwd innovatieprogramma opgezet voor toeristische ondernemers. Namelijk het Topprogramma Overijsselse Toeristische Ondernemers deel 2(TOTO=2). Hiervoor ligt een innovatie voucher van 7.500 voor je klaar. Je kunt je nu aanmelden!

Wat is het Topprogramma voor Overijsselse Toeristische Ondernemers deel 2?

Het Topprogramma is opgezet voor ondernemers met innovatie ambitie in de toeristische en recreatieve sector in Overijssel. Juist in deze corona-crisis willen we met jou vooruit kijken naar nieuwe mogelijkheden in de markt. Provincie Overijssel financiert dit voor 50%, de ondernemer zelf ook voor 50%. De uitvoering van dit programmaonderdeel ligt in handen van HISWA-RECRON, KHN en MarketingOost. Zij werken samen met ondernemers aan het versterken van kennis, concurrentiekracht en innovatief vermogen van ondernemers in de sector.

Opzet project

Het Topprogramma bestaat uit 125 bedrijfsscans en 125 innovatievouchers. Naast dit topprogramma worden (digitale)congressen, workshops en regionale bijeenkomsten georganiseerd. Het project is bedoeld voor toeristische bedrijven en horeca die dit als hoofdactiviteit uitoefenen en hun concurrentiepositie willen verbeteren. Het project heeft een looptijd tot 2024. Eind februari wordt een start gemaakt met het afnemen van de eerste scans. Wees er snel bij want vol = vol!

De innovatiescan

De innovatiescan is een vragenlijst die helpt richting te geven aan de innovatie. Je krijgt de scan op voorhand toegestuurd (minimaal 10 werkdagen) zodat je rustig kunt nadenken over de vragen en deze kunt bespreken met je staf en medewerkers. Vervolgens wordt de scan samen met een hiervoor getrainde bedrijfsspecialist ingevuld en worden innovaties geformuleerd. Deze bedrijfsspecialist is aangesloten bij HISWA-RECRON of KHN zodat je gegevens in vertrouwde handen zijn en je met kenners in de markt te maken krijgt. Aan de hand van de uitkomsten wordt, indien gewenst, een innovatietraject opgestart. Adviestraject De ondernemer krijgt een voucher van maximaal € 7.500,-. De innovatievoucher kunt je inzetten voor je eigen bedrijfsinnovatie en dient te worden uitgevoerd door één of meerdere externe adviseurs of bedrijven die je zelf kan uitkiezen. Je kunt dan denken aan het verbeteren van je online strategie, focus op de internationale markt, duurzaamheid, automatisering, dynamic pricing, nieuwe klantengroepen, hospitality concepten en uiteraard zaken die inspelen op de 1.5 meter economie.

Financiering

Deelnemers die gebruik gaan maken van de innovatievoucher betalen een deelnemersbijdrage van € 380,- Daarnaast worden gedurende de projectperiode je bestede uren van je deelname aan dit innovatieprogramma gebruikt als cofinanciering. Dit gaat om in totaal 155 uur die binnen de individuele projectperiode van maximaal één jaar gemaakt dienen te worden of een combinatie van cash (6000 euro) dat je zelf extra in het project investeert bovenop de voucher plus minimaal 75 uur. Deze uren hoeven niet alleen door de ondernemer gemaakt te worden, maar kunnen ook worden ingebracht door je medewerkers, bijvoorbeeld de bedrijfsleider of marketingmanager/-medewerker.

Lees hier de deelnemerscriteria.

TOTO 2 = VOL


Wil jij dat wij jou op de reservelijst zetten? Mail dan naar toto2@marketingoost.nl